Bobacsek 2010.01.17. 14:03

Currys csirke

Ez egy nagyon fincsi, gyorsan elkészíthető csirkepörkölt valójában, indiai fűszerekkel. Ami izgalmassá teszi, hogy a curryt - ami egy indiai fűszerkeverék valójában - mi készítjük el mindenféle fűszerek viszonylag precíz hozzáadásával. Ezt is érdemes amúgy wokban gyártani. Ha így teszünk, a sütés elött hevítsük fel a wokot forróra, és dolgozzunk nyugiban nagy lángon. Emiatt végig kavargatni kell és gyorsan pakolgatni az előre összevágott alapanyagokat, de fincsi lesz, eskü.

Elkészítés: 1 - másfél óra.

Tehát a felhevített wokba tegyünk kevés olivaolajat, majd szórjunk bele 3-4 kockára vágott hagymát. Ha kicsit megpirult (ami forró woknál kb 1-2 perc), tegyünk hozzá 3 szem zöld kardamommagot, 3 szegfűszeget, 5 cm hosszú fahéjat, 2-3 db babérlevelet, kevés borsot és kavargassuk 2 percig.

Ezután szórjunk bele 1 kiskanál chiliport, 2 kiskanál római köményt, 1 kiskanál korianderport, 1 kiskanál kurkumát és 2 kiskanál garam masalát (ami amúgy szintén fűszerkeverék, komolyan nyomják a fűszert ezek az indiaiak). Itt mehet bele 1 kiskanálnyi reszelt gyömbér. Kavargatás 1 percig, kész a currys alap.

Tegyünk hozzá a cucchoz 1kg kockára vágott csirkemellet, és pirítsuk meg. Ha megpirult, rakjunk bele 4 gerezd szétnyomkodott fokhagymát, kicsit kavargassuk. Itt még mehet hozzá 1-2 evőkanál pirospaprika, de az nem a tűz felett.

Na még dobjunk most hozzá 4 paradicsomot, 1 evőkanál sűrített paradicsomot, 2 chilipaprikát vagy zöld hegyespaprikát, öntsük fel kevés vízzel, hogy kb ellepje, és főzzük most már kisebb lángon, kb fél órát. Itt beletehetünk még fél -1 kiló krumplit is kockára vágva, ízlés szerint. Közben lehet sózni vadul meg kóstolgatni, meg rakhatunk hozzá 1-2 kiskanál barna cukrot is. Ha minden megpuhult és lefőtt a víz, keverjünk még hozzá egy kis doboz joghurtot, rottyantsuk meg és kész is van. Nyamma. Képet nem mutatok, mert nem a szépségéért szeretjük, de jó kis pikáns cucc. Csapatival ajánlott.

2 komment

Címkék: indiai

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatouille.blog.hu/api/trackback/id/tr241679299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voala 2010.02.01. 15:56:33

hóhóhó! Köszi Bobacsek!!! Megvan, hogy mit főzök a hétvégén. Majd leírom milyen lett.

Bobacsek 2010.02.02. 22:15:59

Remekremek. Drukkolok, hogy jó legyen.
süti beállítások módosítása