Hozzávalók:

  • 50 dkg reszelt alma
  • 1 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 7 dkg durvára vágott dió
  • 7 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj (kihagyható)
  • 1 csomag sütőpor

 

Ezt a receptet azért szeretem, mert annak ellenére, hogy semmi extra nincs benne mégis állati finom ... ja és nagyon egyszerű elkészíteni, elméletileg nem lehet elrontani. 

Az almát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelem. Az alma levét nem kell kinyomkodni. (Vigyázat! A reszelékből kell 50.00 dkg, tehát valamivel több, mint fél kilót kell belőle beszerezni.)

A reszelt almát a cukorral, a tojással és a reszelt citroméjjal jól összekeverem. Aztán a liszetet a sütőporral és a fahéjjal is összekeverem. Végül az almás keverékhez hozzáadom a lisztes keveréket, a mazsit és a diót és jön a végső nagy keverés.

A masszát két kiolajozott és kilisztezett őzgerincformába teszem és a forma tetejét befedem belülről olajjal megkent alufóliával (Ezt majd a sütés utolsó 10 percében le kell venni). 200 C-re előmelegített sütőbe teszem, öt perc múlva a hőfokot leveszem 180 C-re és legalább 50 percig sütöm. Akkor jó, ha beleszúrsz egy tűt és már nem ragad rá a cucc. Még melegen kiborítom egy fadeszkára (ha jól ki volt lisztezve, akkor ki is borul gond nélkül). Készen is van!

A bejegyzés trackback címe:

https://ratatouille.blog.hu/api/trackback/id/tr311637568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása