2010.01.01. 18:04
almás püspökkenyér
Hozzávalók:
- 50 dkg reszelt alma
- 1 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg porcukor
- 7 dkg durvára vágott dió
- 7 dkg mazsola
- 1 kávéskanál őrölt fahéj (kihagyható)
- 1 csomag sütőpor
Ezt a receptet azért szeretem, mert annak ellenére, hogy semmi extra nincs benne mégis állati finom ... ja és nagyon egyszerű elkészíteni, elméletileg nem lehet elrontani.
Az almát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelem. Az alma levét nem kell kinyomkodni. (Vigyázat! A reszelékből kell 50.00 dkg, tehát valamivel több, mint fél kilót kell belőle beszerezni.)
A reszelt almát a cukorral, a tojással és a reszelt citroméjjal jól összekeverem. Aztán a liszetet a sütőporral és a fahéjjal is összekeverem. Végül az almás keverékhez hozzáadom a lisztes keveréket, a mazsit és a diót és jön a végső nagy keverés.
A masszát két kiolajozott és kilisztezett őzgerincformába teszem és a forma tetejét befedem belülről olajjal megkent alufóliával (Ezt majd a sütés utolsó 10 percében le kell venni). 200 C-re előmelegített sütőbe teszem, öt perc múlva a hőfokot leveszem 180 C-re és legalább 50 percig sütöm. Akkor jó, ha beleszúrsz egy tűt és már nem ragad rá a cucc. Még melegen kiborítom egy fadeszkára (ha jól ki volt lisztezve, akkor ki is borul gond nélkül). Készen is van!
Szólj hozzá!
Címkék: alma süti kenyér recept
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.